Sophy i Crveni križ

Davatelji krvi dobit će kutiju jednokratnih maski tvrtke SOPHY

S obzirom na pad broja darivatelja krvi u ovoj godini u odnosu na prošle, ali i u želji da dobrovoljnim davateljima pruže sigurnost, županijski Hrvatski Crveni križ, Klinički Zavod za transfuzijsku medicinu osječkog Kliničkog bolničkog centra Osijek i osječko trgovačko društvo SOPHY od ovoga ponedjeljka nagrađujU nove i stare davatelje krvi.

Jednom godišnje svaki će dobrovoljni davatelj krvi dobiti kutiju koja sadržava 50 komada jednokratnih maski. Stimulacija darivatelja nije neuobičajena, a ovo je još jedan iskorak – rekao je na konferenciji za novinare Marko Đukić, predsjednik županijskog HCK. Na dobrovoljno darivanje pozvala je i prof. dr. sc. Marina Samardžija, predstojnica Kliničkog Zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek, podsjećajući da Zavod uspijeva održati razinu zaliha krvi u granicama, no naglašava da je situacija teška.

Pozivam sve osobe koje su inače naši davatelji i koji imaju motiv pomoći da se odazovu u Zavod, odnosno na akcije darivanja krvi – rekla je dr. Samardžija. Isto je učinio i Saša Martinović, direktor trgovačkog društva SOPHY, čija je tvrtka spremna osigurati dostatne količine maski.

Pročitajte više: www.GlasSlavonije.hr

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak na trgovinu